Preuzmi player

policijaf

ŠIROKI BRIJEG - MUP ŽZH je u svom dnevnom izvješću u biltenu “Halo 122” izvjestio o broju prekršitelja policijskog sata i mjere samoizolacije na prostoru ŽZH.

Evidentirano je deset prekršitelja policijskog sata u protekla tri dana, od toga sedam u Posušju i tri u Ljubuškom, od kojih je jedan prekršitelj iz Posušja ujedno prekršio i odredbu rješenja o samoizolaciji.Protiv počinitelja su poduzete odgovarajuće zakonske mjere i radnje iz oblasti Zakona o JRiM-a. 

Evidentirana su dva kaznena djela, od toga jedno iz oblasti kaznenih djela protiv imovine KZ FBiH i jedno iz oblasti kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina KZ FBiH. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Evidentirana je jedna prometna nezgoda s manjom materijalnom štetom u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne povrede, navodi se u izvješću.

0
0
0
s2sdefault

kokainŠIROKI BRIJEG - MUP HNŽ-a je u ponedjeljak u svom izvješću za prethodna tri dana, između ostaloga, naveo kako su u petak u Čitluku uhvatili dvojicu mušakaraca iz Vrgorca i Širokog Brijega s drogom u automobilu.

Njihovo izvješće o spomenutom događaju prenosimo u cijelosti.

U petak 17. travnja oko 18:30 sati patrola policije PS Čitluk je kontrolirala vozilo marke “VW Golf” kojim je upravljao D.M. (1984) iz Vrgorca, a na mjestu suvozača se u tom trenutku nalazila osoba  J.Č.(1978) iz Širokog Brijega.

Isti su dragovoljno predali patroli policije 2 folije s tvarima koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Heroin i više tableta Heptanon.

O svemu je upoznat Odjel kriminalističke policije i tužitelj, navodi se u izvješću u ponedjeljak.

Iz MUP HNŽ-a javljaju kako je proteklog vikenda iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a, registrirano je 12 prijava, od čega na području Mostara šest, na području Jablanice, Rame i Čapljine te na području Konjica tri.

Iz oblasti javnog reda i mira je registrirano šest prekršaja i to na području Mostara dva i na području Jablanice četiri.

Zabilježene su četiri  prometne nezgode i to na  području Jablanice jedna i na području Mostara tri.

0
0
0
s2sdefault

prometna livno 2LIVNO - Zbog prometne nezgode u kojoj su u mjestu Kovačić kod Livna, život izgubile četiri osobe i drugih otkrivenih kaznenih djela, vozaču Land Rovera određen jednomjesečni pritvor.

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HBŽ, Općinski sud u Livnu, je 14. travnja 2020. godine osumnjičenom T.P. zvanom Z., rođenom 1974. godine u Livnu gdje je i nastanjen, odredio jednomjesečni pritvor radi postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio kaznena djela:

Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa iz članka 336. stavak 4.,
Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi iz članka 337. stavak 1.,
Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz članka 371. Stavak 1. i
Posebni slučajevi krivotvorenje isprave iz članka 374.stavak 1. točka e) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 9. travnja 2020. godine, oko 23:00 sata, u vrijeme zabrane kretanja motornih vozila zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, općina Livno, upravljao prijevoznim sredstvom marke “Land Rower”, iz pravca Bosanskog Grahova, prema Livnu, bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio vozila marke “VW Golf II”, a kojim je upravljao J. M. (21 godina), dok su se na mjesu putnika nalazili S.V. (20 godina) i V.V. (20 godina) i I.R. (19 godina), a koji su od posljedica zadobivenih ozlijeda preminuli.

U vezi sa prometnom negodom osumnjičenom se stavlja na teret da je bez pomoći ostavio osobe ozlijeđene u prometnoj nezgodi tako da istima u periodu do dolaska hitne medicinske pomoći nije pružio pomoć već je iz svoga vozila, u cilju neotkrivanja posjedovanja naoružanja, uzeo dvije lovačke puške i određenu količinu streljiva i iste sakrio, zakopao, na njivi koja se nalazi oko 100-injak metara od mjesta nezgode, a koje streljivo i naoružanje je pronađeno prilikom vršenja očevida prometne nezgode.

Osumnjičenom se također stavlja na teret da je u svojoj obiteljskoj kuću u mjestu Rujani u Livnu suprotno odredbi članka 8. stavak. 2. Zakona o oružju i streljivu u HBŽ, neovlašteno držao protutenkovski raketni bacač M-80- zv. “zolja”, dvije ručne bombe M-75 i M-52, 15 komada samokresa različitih modela i kalibara, lovački karabin, streljivo različitih vrsta i kalibara, ukupno oko 1200 komada i bajunete, čija nabavka građanima uopće nije dopuštena, a koje naoružanje je pronađeno 11. travnja 2020.godine, u vozilu osobe S. P. koje je isto u cilju neotkrivanja i sprječavanja dokazivanja uzela iz obiteljske kuće osumnjičenog.

Pored navedenih kaznenih djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, isti se također tereti da je dana 30. ožujka 2020.godine, izradio lažnu ispravu, neovlaštenom upotrebom pravog pečata lovačke udruge iz Lištana, potvrdu o kretanju, kojom se I.Š., osobi koja se za vrijeme prometne nezgode nalazila na mjestu suvozača u vozilu osumnjičenog, za vrijeme opasnosti od pojave korona virusa COVID-19, kao lovočuvaru dopušta kretanje u vremenu od 00:00 do 24:00 sata.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu HBŽ-u u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući Županijski tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta zbog postojanja osnovana straha da će uništiti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak , kao i da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke , odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka b) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno, protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku, a u daljnjem tijeku postupka provest će se potrebna vještačenja, prikupiti određena materijalna dokumentacija, saslušati svjedoci i poduzeti sve druge mjere i radnju u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja, navedeno je u priopćenju.

0
0
0
s2sdefault

prometna livno 2

LIVNO - Dana 9.4.2020 godine u 23,15 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu M.6.1 Livno – B. Grahovo, u mjestu Kovačić, Livno, kojoj su sudjelovali: J.M. rođen 1999. godine u Livnu, upravljajući m/v marke “Golf” reg. oznaka J87 E 497, isti je smrtno stradao na mjestu prometne nezgode, kao i suvozačica S.V. rođena 2000 godine.

Putnici u motornom vozilu marke Golf V.V. rođen 2000. godine u Livnu i I.R. rođena 2001 godine u livnu, prevezeni su u Županijsku bolnicu u Livnu, gdje su od zadobivenih ozljeda preminuli, drugi sudionik prometne nezgode je T.P. rođen 1974. godine u Livnu koji je upravljao m/v marke “Land Rover”reg. oznaka O23 J 244, isti je zadobio lakše tjelesne ozljede, kao suvozač u m/v marke “Land Rover” nalazio se I.Š. rođen 1982. godine u Livnu, zadobio je teže tjelesne ozljede, koje su mu konstatirane i sanirane u Županijskoj bolnici u Livnu.

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno, Sektora kriminalstičke policije MUP-a K 10 i dežurni Kantonalni tužitelj K 10 . Na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta. Daljnji operativni rad je u tijeku.

MUP HBŽ

0
0
0
s2sdefault

CRNA KRONIKA

U akciji "Delta" uhićeno 26 osoba

U akciji "Delta" uhićeno 26 osoba

Srijeda, 08 Srpanj 2020

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru akcije kodnog naziva "Delta", koja je jučer provedena širom Federacije na 29 lokacija, uhitiili su ukupno 26 osoba...

Građevinski radnik s područja općine Grude smrtno stradao pri padu sa zgrade

Građevinski radnik s područja općine Grude smrtno stradao pri padu sa zgrade

Srijeda, 08 Srpanj 2020

GRUDE - U radnoj nesreći koja se jutros dogodila na području Omiša jedna je osoba smrtno stradala, izvijestila je splitska policija. Radna nesreća se dogodila u 8,55 sati kada je...

Eksplozija u Međugorju

Eksplozija u Međugorju

Srijeda, 01 Srpanj 2020

MEĐUGORJE - Kod jednog gospodarskog objekta u Međugorju sinoć se dogodila eksplozija nepoznate naprave. Kako je priopćeno iz MUP-a HNŽ-a od strane NN osobe postavljena je nepoznata eksplozivna naprava na objektu...

Pedofilu iz Posušja 4 godine zatvora

Pedofilu iz Posušja 4 godine zatvora

Petak, 26 Lipanj 2020

POSUŠJE - Županijski sud u Širokom Brijegu je uvažio žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH na odluku o kazni i optuženog S.R. (1953.) iz Posušja zbog kaznenih djela upoznavanje djeteta s pornografijom...

Uhićeni direktor i vlasnik Lagera!?

Uhićeni direktor i vlasnik Lagera!?

Srijeda, 24 Lipanj 2020

MOSTAR - Kako doznaje OSLOBOĐENJE djelatnici SIPA-e priveli su u Mostaru Dragana Stipića, direktora Lagera te vlasnika te firme Milenka Bašića. Iz SIPA-e nisu priopćeni ni inicijali osumnjičenih, no Oslobođenje doznaje...

Pokušaj krađe automobila u Mostaru

Pokušaj krađe automobila u Mostaru

Ponedjeljak, 22 Lipanj 2020

MOSTAR - Pokušaj krađe automobila prijavljen je sinoć u Dubrovačkoj ulici u Mostaru. Naime, u 02:45 sati kod Atomskog skloništa izvršen je pokušaj krađe automobila marke Mercedes. Policijska patrola je u...

Sukob BBB i Torcide u Mostaru

Sukob BBB i Torcide u Mostaru

Nedjelja, 21 Lipanj 2020

MOSTAR - Dvadesetdvodgodišnji Čapljinac I. J. sinoć je s teškim tjelesnim ozljedama hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, nakon tuče koja se dogodila u kasnim večernjim satima u ulici...

Posušje: Uhvaćen dok je prevozio 9 migranata iz Iraka

Posušje: Uhvaćen dok je prevozio 9 migranata iz Iraka

Petak, 19 Lipanj 2020

POSUŠJE - Dana 18.06.2020. godine u 00.30 sati, policijski službenici PU Posušje su prilikom vršenja kontrole prometa u Vukovarskoj ulici u Posušju zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke „Opel...

Mostarcima uhićenim s više od tisuću paketića heroina određen pritvor

Mostarcima uhićenim s više od tisuću paketića heroina određen pritvor

Srijeda, 17 Lipanj 2020

MOSTAR - Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 16.06.2020. godine, određen je jednomjesečni pritvor Đenanu Goliću (1977.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je...